Поради на всі випадки життя.
Прохання оцінити статтю -
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірки (Не оцінено)
Loading ... Loading ...

Як зварити холодець з допомогою мультиварки

Холодець – смачне і поживне блюдо, яке багатьом подобатися. Кулінарія знає декілька варіантів приготування цієї страви: холодець готують з яловичини, телятини, свинини, мови, курки або з декількох сортів м’яса відразу.
Я поділюся рецептом холодцю з яловичини, який можна зварити за допомогою мультиварки.


Інструкція

Рівень складності: Нескладно

Що вам знадобиться:
  • яловича бульонки чи м’ясна коліно
  • спеції: лавровий лист, перець, сіль
  • часник
  • вода
  • мультиварка
  • лотки для приготування страви
  • при необхідності желатин
1 крок

803_small

Мультиварка – це відмінна кухонне приладдя, електрична каструля, яка дозволяє за допомогою вибору певної програми готування, творити різноманітні страви. Відмінне пристосування для домашньої кулінарії!
В ній ми будемо варити холодець. Мультиварка дозволяє готувати продукт без додаткового доліва води і взагалі додаткового контролю: бульйон з мультиварки не тікає.
Для варіння холодцю підійде мультиварка на 5 л, тому шматок м’яса на кістці займає досить місця.

2 крок

804_small

Вибираємо для холодцю м’ясну яловичу коліно, підійде голяшка або будь-яка інша частина ноги. Якщо м’яса на кістці не достатньо, додаємо додатковий шматок яловичого м’яса. Обмиваємо підготовлені шматки яловичини, поміщаємо в каструлю мультиварки і заливаємо водою повністю. Додаємо відразу ж лавровий лист (4-5 листочків), перець горошком (5-7шт), дрібно нарубану сушену петрушку, кріп або трави, які ви любите. Можна покласти туди ж середню очищену морквину цілком, якщо ви хочете прикрасити вашу страву.

3 крок

805_small

Закриваємо мультиварку, виставляємо режим "Гасіння" і таймер на 5,5 годин. Якщо шматок яловичини поменше, він буде готовий і після 5 годин варіння. Якщо більше, то можна виставити таймер на 6 годин. Після цього можемо присвятити себе будь-яким іншим справам на весь час готування. Коли закінчитися час приготування, мультиварка подасть вам знак, що процес закінчений. Виймайте каструлю з мультиварки і ставте на охолодження, прикривши зверху марлевою серветкою.

4 крок

182_small

М’ясо з бульйону потрібно виймати, коли він охолов майже до кімнатної температури. Інакше м’ясо буде випаровувати вологу з гарячої поверхні, стане жорстким і заветренной.

5 крок

183_small

Марлева серветка в нагоді вам для проціджування бульйону. Це необхідно для того, щоб в холодець не потрапили дрібні осколки кісток, спеції і пінка від варіння м’ясної частини. Все це залишиться на марлі, а бульйон для холодцю буде прозорий.
Підготуйте тим часом часник, пропустивши його через прес. Можна скористатися готовими наборами спецій, що включають в себе часничку.

6 крок

184_small

Бульйон поки залиште у каструльці, куди ви його процідили. Варене м’ясо необхідно подрібнити гострим ножем. Кладемо подрібнене м’ясо в підготовлені лотки чи контейнери. Зверху додаємо часник, пропущений через прес або у вигляді спецій і дрібно натерту зварену морквину.

7 крок

185_small

М’яса має бути не менше половини ємності, яку ви приготували.
Якщо ви любите холодець міцніше, або варили ту частину яловичини, яка не дає сильного желювання, то додайте желатин. Розведіть желатин по рецепту і в пропорції, зазначеними на упаковці і додайте в теплий бульйон. Після цього акуратно заливаємо бульйоном лотки з млко нарізаним м’ясом.

8 крок

186_small

Накриваємо лотки кришками і поміщаємо в холодильник. Для остаточної готовності холодцю потрібно від 4 до 6 годин. Перед подачею на стіл, можна прикрасити зеленню. Подають нарізаним на порції з хріном або гірчицею.
Смачного!


Вам можливо буде цікаво.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *


Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ми допоможемо Вам стати впоратись з будь якою життевою ситуацією за допомогую простих та дієвих інструкцій.

Копирайт © 2013.