Поради на всі випадки життя.
Прохання оцінити статтю -
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірки (Не оцінено)
Loading ... Loading ...

Як зробити літній салат з овочів «Піканто»

Влітку настає царство овочевих салатів, адже починаючи з липня доступні літні овочі, вирощені в грунті, а не на тепличної гідропоніці. Ці овочі набагато більш корисні і смачні. І саме в другій половині літа наш організм запасається вітамінами. Навіть обмін речовин в цей період змінюється, тому травний тракт отримує великий обсяг клітковини і мікроелементів з літніх овочів.
Вашій увазі пропонується нескладний овочевий салат "Піканто"


Інструкція

Рівень складності: Нескладно

Що вам знадобиться:
  • помідор
  • солодкий болгарський перець
  • салатний цибуля
  • салат рукола
  • петрушка, кріп
  • оливкова олія
  • сіль
  • сік половинки лимона
  • кедрові горішки
1 крок

637_small
помідор і перець

Для приготування порції салату на двох вам знадобляться овочі: один великий помідор, два солодких зелених болгарських перчика (можна і не зелених, тоді зовнішній вигляд салату буде яскравішою), половинка салатного лука (підійде сріблястий або плоский червоний лук), пучок салату рукола, трохи зелені (петрушка, кріп, базилік), жменю кедрових горішків, сік з половинки лимона, оливкова олія і сіль за смаком.

2 крок

638_small
салатний цибуля

Всі овочі миємо під проточною водою і викладаємо на серветку, щоб промокнути зайву вологу. Особливо ретельно промиваємо салат і зелень. Потім на обробній дошці нарізаємо помідор і перець на кубики приблизно по 1,5 см. Солодкий салатний цибуля, це може бути сріблястий або білий лук або червона цибуля, вони не гіркі і дуже соковиті, ріжемо на дрібні кубики.

3 крок

639_small
рукола

Салат рукколу ріжемо на поперек листя не дуже дрібно. Саме рукола додасть пікантність салату завдяки своєму пряного і трохи гострому смаку. Руколи в салаті має бути достатня кількість. Потім ріжемо приготовлену зелень. Всі нарізані овочі і зелень перекладаємо в салатник.

4 крок

640_small
кедрові горішки

Ще більше пікантності салату додадуть лимонний сік і кедрові горішки. Досить половинки лимона. Якщо лимона немає, можна замінити його оцтом, але не переборщіть кислоти, вистачить столової ложки. Додаємо жменю кедрових горішків, оливкова олія і сіль за смаком. Перемішуємо. Салат готовий! Такий салат, не дивлячись на легкість, ситний завдяки кедрових горішків, тому може вживатися як самостійне блюдо.
Смачного!


Вам можливо буде цікаво.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *


Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ми допоможемо Вам стати впоратись з будь якою життевою ситуацією за допомогую простих та дієвих інструкцій.

Копирайт © 2013.