Поради на всі випадки життя.
Прохання оцінити статтю -
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірки (Не оцінено)
Loading ... Loading ...

Як запекти баклажани листкові (з овочами)

баклажани від душі - і смачні і гарні!
баклажани від душі – і смачні і гарні!

Таке блюдо з баклажанів ми готуємо вдома по буднях і святах. Приємно те, що його можна зробити з м’ясним або курячим фаршем, а можна обійтися одними овочами. Смачно буде в будь-якому випадку! А головне, господині можуть фантазувати з шарами на свій розсуд. Я ж розповім, до чого привели нас баклажанові фантазії


Інструкція

Рівень складності: Нескладно

Що вам знадобиться:
  • 1-2 середніх баклажана (в залежності від бажаної кількості порцій)
  • морква
  • ріпчаста цибуля
  • фарш (не обов’язково)
  • зелень (за бажанням)
  • майонез (при бажанні можна замінити іншими соусами)
  • кабачок (за настроєм)
  • твердий сир! обов’язково той, який плавиться
  • часник
1 крок

192_small

Отже, першою справою займаємося баклажанами. Чистити їх НЕ ТРЕБА. Тільки помити і порізати круглешкамі товщиною близько 1,5 см. (Занадто товсті – не смачно, а тонко нарізані баклажани можуть розвалитися)
Морквину чистимо і тремо на крупній або середній тертці. Цибуля очищаємо і дрібно ріжемо.
Хто має мікрохвильовку може потомити в ній суміш моркви та цибулі, поки вона не стане більш м’якою (не до готовності)
Якщо ви вирішили використовувати фарш, то його треба приготувати, як для котлет (посолити, поперчити, додати хліба з висівками. Яйце буде надмірно)
Часник очистити і видавити через "Давилка"

2 крок

193_small
баклажановий рай))

Тепер готуємо лоток, в якому будемо запікати баклажани листкові.
Змастіть форму маслом і викладіть в неї великі кругляшки баклажана. Посоліть кожен "острівець" баклажана на свій розсуд. (Плиту включіть на 200 градусів, нехай розігрівається)
Тепер посипте часничком і змастіть баклажан тонким шаром майонезу. По хорошому, в це блюдо треба покласти досить багато майонезу, щоб вийшло соковито і смачно, але дивіться самі.
Далі на майонез викладаємо фарш, теж не більше півтора сантиметрів завтовшки. Якщо ж вирішили робити чисто овочеве блюдо, то кладемо моркву з цибулею, знову змащуємо майонезом.

3 крок

194_small
підсумок – неповторний аромат і смак!

І знову накриваємо кругляшки баклажана, який знову солимо і змащуємо майонезом і чесночім.
Так робимо до тих пір, поки не використаємо всі нарізані баклажани, морквяно-цибульну суміш і своє терпіння.
При використанні кабачків чергуємо в "піраміді" баклажани і кабачки.

4 крок

195_small
порційно запечений баклажан

Закінчувати пірамідку варто баклажаном (або кабачком) намазаним майонезом.
Далі найвідповідальніший момент – всі порції, які повинні лежати на лотку плотненько, притиснувшись один до одного, посипаємо від душі зеленню і натертим сиром. На сир знову додаємо трохи майонезу!
Ставимо в духовку на запікання.
Виймаємо виходячи з готовності. (Це може бути від 30 хвилин до години)
Під час приготування заглядайте в духовочке, іноді соку, який виділяється овочами, достатньо, але можуть попастися і не дуже соковиті овочі, тоді підлийте трошки водички на денце.
Ну а далі все дуже прозаїчно: виймаємо з духовки, викладаємо на блюдо, посипаємо свіжою зеленню і з’їдаємо!


Вам можливо буде цікаво.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *


Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ми допоможемо Вам стати впоратись з будь якою життевою ситуацією за допомогую простих та дієвих інструкцій.

Копирайт © 2013.