Поради на всі випадки життя.
Прохання оцінити статтю -
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірки (Не оцінено)
Loading ... Loading ...

Як приготувати шоколадний мус?

Шоколадний мус – це справжня насолода для любителів солодкого. Ніжний, легкий десерт не залишить байдужим нікого.
Оцінили цю інструкцію ніщо не втримає від того, щоб реалізувати її)


Інструкція

Рівень складності: Нескладно

Що вам знадобиться:
  • 200г молочного шоколаду
  • 2 курячих яйця
  • 250г 22% вершків
  • 5 столових ложок цукрової пудри
  • 2 чайні ложки желатину
  • 100мл холодної води
  • 1 чайна ложка коньяку
1 крок

175_small

Розпускаємо желатин: заливаємо його холодною водою і залишаємо набухати. Після цього підігріваємо на невеликому вогні так, щоб желатин повністю розчинився (Не в жодному разі не доводимо до кипіння).

2 крок

176_small

Відокремлюємо жовтки від білків. Білки прибираємо, вони нам більше не знадобляться. Потім їх можна буде використовувати для приготування яєчні або додати в випічку.
Ретельно збиваємо жовтки з цукровою пудрою. Третю частину від наявних вершків додаємо в жовткова-цукрову суміш і ще раз збиваємо.

3 крок

177_small

Решта вершки підігріваємо на водяній бані (не дуже сильно, так, щоб можна було опустити в них палець і не обпектися). Обережно, тонкою цівкою вливаємо в них приготовлену раніше жовтково-цукрову масу і продовжуємо підігрівати. Не забуваємо помішувати.
Робити це потрібно, поки суміш не почне густіти.

4 крок

178_small
Молочний шоколад можна замінити гірким, тоді колір буде ось таким)

Знімаємо з вогню і тут же додаємо розламаний на маленькі шматочки шоколад. Слідом додаємо желатин і коньяк.
Все ретельно розмішуємо і збиваємо.
Розливаємо наш шоколадний мус у формочки (якщо немає спеціальних креманок, можна використовувати келихи або навіть звичайнісінькі чашки – на смак це ніяк не вплине, зрозуміло).
Залишаємо в холодильнику на ніч.

Ну а вранці – насолоджуємося найніжнішим шоколадним мусом =)) Вийняти з холодильника його потрібно буде хвилин за 10 до того, як є.

Прикрасити мус можна подрібненими горішками (фісташками, наприклад), тертим шоколадом, фруктами-ягодами або збитими вершками.


Вам можливо буде цікаво.

  • Як приготувати шоколадний мус? Шоколадний мус - це справжня насолода для любителів солодкого. Ніжний, легкий десерт не залишить байдужим нікого. Оцінили цю інструкцію ніщо не втримає від того, щоб реалізувати її)Інструкція...
  • Як правильно пити віскі?   Все більше і більше гурманів привертає алкогольний напій віскі, через що в магазинах деколи цілі відділи присвячені даному напою. Даний напій відноситься до дорогих напоїв, тому Важливо, щоб...
  • Як приготувати курку під шубою в гірчичному соусі? Запечене куряче філе з гарніром з тушкованих овочів Дивно ніжне блюдо, на приготування якого ви витратите буквально кілька хвилин. Підійде як для скромного сімейного вечері на швидку руку, так і д...
  • Як приготувати оладки з кабачка? Ось дивна річ, не люблю оладки в-принципі, а з кабачків оладки подобаються. У чому секрет? Думаю, в тому, що вони виходять більш легкі, а відповідно і більш корисні. Отже, сьогодні у нас за р...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *


Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ми допоможемо Вам стати впоратись з будь якою життевою ситуацією за допомогую простих та дієвих інструкцій.

Копирайт © 2013.