Поради на всі випадки життя.
Прохання оцінити статтю -
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірки (Не оцінено)
Loading ... Loading ...

Як правильно приготувати глінтвейн з червоного вина на водяній бані.

Глінтвейн – це назва походить від німецького gluhende wein і перекладається як "палаюче вино".

Сьогодні це один з улюблених гарячих напоїв. Однак у цього напою тисячолітня історія. Коріння цього напою йдуть у глибоку давнину, ще древні римляни почали змішувати вино зі спеціями для того, щоб воно краще зберігалося та мало, «благородним» смаком.

Згадки про глінтвейні було знайдено в кулінарній книзі 2000-річної давності. Римлянин Аліціс описував процес приготування гарячого напою з вина з додаванням спецій, а саме кориці, гвоздики, лавра, чебрецю і коріандру.

Інструкція

Рівень складності: Нескладно

Що вам знадобиться:

  • сухе або напівсухе червоне вино 1 літр
  • спеції для приготування глінтвейну
  • цедра лимона або апельсина
  • повна столова ложка меду
  • столова ложка горілки
  • дві емальовані каструлі

1 крок

Основне правило приготування глінтвейну – не кип'ятити вино. Нагрівання напою потрібно робити на водяній бані. Для цього приготуйте дві каструлі, одну більшого розміру, іншу меншого, щоб її дно вміщувалося у першу каструлю. Наливаємо воду у велику каструлю і нагріваємо її на плиті. У меншу каструлю наливаємо вино і поміщаємо всередину більшою. Каструлі повинні бути обов'язково емальовані.

2 крок

971_small

Коли вода в більшій каструлі почне закипати, додаємо в гаряче вино ложку меду, розмішуємо до повного розчинення.

3 крок

972_small

Тепер час додасть спеції. Обов'язкові складові: кориця, гвоздика, коріандр. Якщо у вас готовий пакетик з меленими спеціями просто опустіть його на вино. Якщо спеції не мелені, загорніть їх у марлю, щоб напій вийшов без включень і не потрібно було проціджувати. Марлю зі спеціями опустіть в гаряче вино на 10-15 хвилин. Відразу ж додайте часточку лимона і апельсина товщиною в сантиметр. Можна покласти кілька шматочків яблука сортів з кислинкою, наприклад антонівки. У самому кінці потрібно додати столову ложку горілки.

4 крок

973_small

Тепер можна розливати в глибокі келихи або керамічні кружки. Прикрасьте келих свіжої часточкою лимона, апельсина або яблука. Не розбирайте споруда з каструль, глінтвейн буде тримати температуру, що підігрівається гарячою водою.


Вам можливо буде цікаво.

  • Як приготувати курку з апельсином і імбиром? Напевно, багатьом набридли традиційні рецепти приготування курки. Не всі здогадуються, що її можна приготувати з апельсином і імбиром. Такий рецепт не дуже затребуваний, але спробувати пригот...
  • Як отримати роз’яснення по виконавчому листу Отримання виконавчого листа це завжди приємний момент, який знаменує вашу перемогу і право нарешті домогтися свого. Іноді ж буває так, що вимога у листі висловлено неясно, або не зазначено як...
  • Як приготувати спиртову настоянку прополісу Настоянка прополісу застосовується при різних захворюваннях, вона ефективно лікує як хронічні, так і простудні хвороби. Правильно приготовлена настоянка прополісу може замінити всі інші лікар...
  • Як познайомитися на роботі? Робота - чудове місце для знайомства! Робота - цілком підходяще місце для знайомства. Тим більше, що службові романи нерідко переростають у відносини зі штампом у паспорті. Тому, якщо розгля...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *


Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ми допоможемо Вам стати впоратись з будь якою життевою ситуацією за допомогую простих та дієвих інструкцій.

Копирайт © 2013.