До харчування під час перебігу вагітності потрібно ставитися з подвійним увагою – адже тепер, з’їдене впливає не тільки на ваше здоров’я, але і на те, як сформується ваша дитина.
Ця інструкція містить корисні поради щодо складання раціону для дам в положенні.
Рівень складності: Нескладно
Перш за все, необхідно знайти компроміс між «смачно» і «корисно». Ну, щодо користі – зрозуміло всім, чому це необхідно, але чому треба дбати ще й про смакові якості їжі, що вживається?
Під час вживання смачної їжі, в нашу кров надходить велика кількість ендорфіну – гормону радості. Цей факт благотворно впливає на формування плоду. Недолік ендорфіну ж викликає депресії, а цього допускати не можна ні в якому разі.
Виключіть з ужитку алкоголь. При переробці його вашим організмом буде витрачатися велику кількість води, що забирається з клітин. Це може викликати негативні наслідки для дитини.
По максимуму обмежуйте кількість ковбас, копченостей і консервів. Вміщені в них консерванти і барвники шкідливі для здоров’я будь-якої людини, не кажучи вже про вагітних.
Сире або просмажене м’ясо, рибу, сире молоко і яйця вживати при вагітності так само не рекомендується. Під час вагітності організм особливо нестійкий до хвороб, які можна підхопити через ці продукти. До того ж, продукти тваринного походження, що не пройшли термічну обробку, можуть містити в собі яйця паразитів.
Солона їжа, навіть якщо вам буде сильно її хотітися – ваш найлютіший ворог. Набряки під час вагітності і так доставляють безліч незручностей, а при вживанні надмірної кількості солі ви будете розпухати ще більше.
Ну і не варто налягати на занадто калорійну їжу, яка не має великої цінності для організму, начебто тортів, булочок і тістечок. Надмірна вага і вам, і дитині зараз тільки нашкодить. Та й після пологів буде важкувато привести себе у форму.
Напишіть відгук