Напевно всі знають про користь йогурту, однак не всі здогадуються, що цей чудовий продукт можна зробити самостійно в домашніх умовах. Приготування домашнього йогурту не займе багато часу, а його смак порадує кожного. Про користь такого йогурту говорити і зовсім не доводиться, адже при його приготуванні використовуються тільки натуральні інгредієнти.
Інструкція
Рівень складності: Легко
Що вам знадобиться:
1 крок
Дві склянки молока вилийте в каструлю і закип’ятіть. При цьому слід обов’язково зняти молоко з вогню перш, ніж на його поверхні почнуть з’являтися бульбашки.
2 крок
Зачекайте, поки молоко повністю выстынет. Для приготування домашнього йогурту знадобиться молоко, выстывшее як мінімум до температури близько 37 градусів. З поверхні молока зніміть утворену плівку.
3 крок
Йогуртную закваску перекладіть в якій-небудь контейнер, наприклад, пластиковий. Для цієї ж мети можна використати і оригінальну упаковку від великої банки з-під йогурту або сметани, куплених в магазині. Після цього перемішайте йогуртову закваску з невеликою кількістю приготованого молока.
4 крок
При ретельному перемішуванні молока і закваски всі грудочки повинні пропасти. Тепер можна додати молоко, що залишилося. Знову все добре перемішайте і поставте йогурт на деякий час в тепле місце. В залежності від температури це може бути декілька годин (спекотним літом) або навіть два дні. Йогурт вважається готовим тоді, коли він загусне.
5 крок
Після того, як домашній йогурт готовий, за смаком до нього можна додати свіжі фрукти, мюслі або горіхи.
Напишіть відгук