Для того, щоб вибрати свіжу смачну курку, її необхідно ретельно оглянути. Тільки тоді ви зможете зробити якісь висновки щодо її стану. На що саме варто звернути увагу? В даній інструкції зібрані найбільш ефективні способи визначення якості курки.
Інструкція Рівень складності: Нескладно 1 крок
Для початку подивіться на колір птиці. Якщо курка має сірий відтінок або сірий з зеленим відливом, то вона вже несвіжа і почала псуватися.
2 крок
Далі зверніть увагу на колір жиру. Якщо курка свіжа, то у неї буде білий жир. Якщо ж ні, то він буде жовтого або сірого відтінку.
3 крок
Подивіться на шкіру курку, вона повинна бути досить світлою. Якщо є можливість, перевірте її на дотик. Якщо шкіра курки буде пружною, це добра ознака.
4 крок
Для перевірки також можна додатково скористатися наступним способом. Натисніть пальцем на тушку і подивіться, який результат. Якщо вм’ятина швидко зникла – куряче м’ясо добре. Якщо ж залишилася вм’ятина – це ознака того, що у даної птиці м’ясо вже стало пухким, а значить вона вже стара.
5 крок
Також огляньте курячу тушку на відсутність у неї слідів від ін’єкцій. Деякі погані виробники таким чином накачують курку водою, а потім заморожують її для того, щоб вона мала більшу вагу.
крок 6
Не зайвим буде перевірити і запах птиці. Якщо він неприємний, то від такої курки вже точно варто відмовитися.
Напишіть відгук