Поради на всі випадки життя.
Прохання оцінити статтю -
1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірки (Не оцінено)
Loading ... Loading ...

Як спекти полуничний торт.


Не так давно випадково відкривши мамину кулінарну книгу, я натрапила на дуже цікавий рецепт торта. Цей торт є бісквітним і опікується нашою мамою на деякі сімейні свята. Нічого подібного в магазині ви точно не знайдете, тому обов’язково спробуйте приготувати цей торт будинку.

Інструкція Рівень складності: Нескладно Що вам знадобиться:

  • На бісквіт: 6 яєць, 250 г цукру, 150 г борошна, цедра 1 лимона, 3 ч. ложки розпушувача, 1 пакет вванильного пудингу (порошок), щіпка солі, 200 г меленого фундука.
  • Начинка: 500 г сиру (нежирного), 100 г цукру, 16 г желатину, сік 1 апельсина і 1 грейпфрута.
  • Додатково: 400 г вершків, 750-1000 г полуниці, 50 г рубаних фісташок, 1 пакетик червоної заливки для тортів, цукор, кілька ягід зеленого винограду.

1 крок


Бісквіт. Білки відокремити від жовтків. Жовтки збити з 200 г цукру до повного його розчинення. Білки збити з рештою цукром в густу піну і вилити на жовткову масу. Борошно змішати з розпушувачем, цедрою, пудингом, сіллю, і горіхами, висипати на яєчну масу і обережно перемішати віником. Дно рознімної форми вистилати спеціальним папером для випічки. Тісто викласти у форму, розрівняти і випікати в попередньо розігрітій до 180 гр. духовці 30 хв. Готовий корж відокремити ножем від бортика форми і зняти бортик. Охолоджений корж перекинути на гратчасту підставку. Папір змочити за допомогою пензлика водою і видалити. Корж залишити на 4 години, потім розрізати за допомогою міцної нитки на 3 пласта.

2 крок


Начинка. Сир перемішати з цукром. Желатин замочити в холодній воді на 5 хв і дати йому набрякнути, потім віджати і розчинити в розігрітому фруктовому соку. Желатин змішати спочатку з 1 ст. ложкою сирної маси, потім з іншим сиром. 250 г вершків збити в густу піну і ввести в сир. Дати масі застигнути.
Нижній пласт коржа покласти в закритий бортик форми, викласти на нього 1/3 сирної маси і масу, розрівняти. 250 г полуниці помити, видалити плодоніжки, ягоди нарізати кружечками і викласти сирну масу. Накрити другим пластом тіста. На другий пласт викласти половину, що залишилася сирної маси. Накрити третім шаром і змастити його залишилася сирною масою.

3 крок


Поставити торт в холодне місце і дати йому застигнути. Потім гострим ножем обрізати торт у формі полуниці: вгорі вирізати подовжений трикутник, з правого і з лівого боків відрізати по смужці.
Вершки збити в густу піну, обмазати ними краю торта і посипати їх фісташками. Ягоди розрізати на половинки і розкласти на поверхні торта. Заливку приготувати по інструкції на упаковці і поступово, ложками, залити нею ягоди. Виноград помити, обсушити і прикрасити їм торт. При бажанні торт можна додатково прикрасити листочками полуниці. Ось і все, приємного вам апетиту!!!


Вам можливо буде цікаво.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *


Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ми допоможемо Вам стати впоратись з будь якою життевою ситуацією за допомогую простих та дієвих інструкцій.

Копирайт © 2013.